Skip to main content

Lånebeløb

20000 - 500000 DDK

ÅOP

2.95% - 20.95%

Oprettelsesgebyr

100 DDK

Varighed til godkendelse

Hurtig

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

Lånebeløb

4000 - 25000 DDK

ÅOP

24.87%

Oprettelsesgebyr

1000 DDK

Varighed til godkendelse

1 Time

8.000 kr. over 24 mdr. Årlig debitorrente: 0%. ÅOP: 24,87%. Mdl. ydelse: 416,67 kr. Samlet tilbagebetaling: 10.000 kr. Samlede kreditomk.: 2.000 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr på 25% Ansøger skal være mellem 23-70 år og må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret og skal endvidere opfylde kriterierne i den samlede kreditværdighedsvurdering.

Lånebeløb

10000 - 500000 DDK

ÅOP

3.49% - 24.99%

Oprettelsesgebyr

500 DDK

Varighed til godkendelse

Hurtig

Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 200,000 kr. ÅOP 3.98 %. Variabel debitorrente 3.55 %. Opr.gebyr 3,400 kr. Samlet tilbagebetaling 255,847 kr. Samlede kreditomkostninger 55,847 kr.

Lånebeløb

1000 - 1000000 DDK

ÅOP

5%

Oprettelsesgebyr

300 DDK

Varighed til godkendelse

1 Dag

Udbetalingseksempel: Værdi af genstande kr. 10.000, udbetaling kr. 5.000, stigning i tilbagekøbspris efter to måneder kr. 750, samlet tilbagekøbspris efter to måneder kr. 5.750 (stigning på 7,5 % pr. måned). Du er ikke forpligtet til at tilbagekøbe og du kan aldrig gældsætte dig hos os. Renteeksempel: Vi har ikke en rente ligesom de andre långivere. Men omkostninger per måned på 1.95%-8.5% Vi har ikke nogle gebyrer - oprettelsesgebyr eller mdl gebyrer. Der er dog minimumsomkostninger på 250 kroner. Det vil sige, indtil omkostninger er nået op på 250 kroner, vil det koste 250 kroner.

Su lån

Su laan

Vigtigste informationer

SU lånet er det billigste lån, og renten er kun på 4%. Du skal tilbagebetale lånet til Udbetaling Danmark, Studiegældsafdeling, og det kan du vælge at gøre hver måned, hvert kvartal eller hvert halve eller hele år. Hvis du ikke betaler dit lån tilbage, vil du modtage to rykkere. Hvis du ikke betaler efter disse rykkere, bliver din gæld sendt videre til Gældsstyrelsen.

  1. SU lån er det billigste lån i Danmark, og renten er på 4%
  2. Tilbagebetaling begynder et år efter uddannelsen er afsluttet, og man har 7-15 år til at betale lånet tilbage
  3. Man kan se sit lån og tilbagebetalingsplan på borger.dk eller minsu.dk
  4. Hvis man ikke tilbagebetaler lånet, kan man få to rykkere, og hvis man stadig ikke betaler, bliver lånet sendt videre til Gældsstyrelsen

Hvad er SU lån renten på?

Alle studerende i Danmark, kan vælge at tage det billigste lån overhovedet, hvilket er et SU lån. Når du modtager SU, får du typisk mellem 800 og 6000 kroner, afhængigt af hvem du er, hvor gammel du er og om du måtte have nogle problemer derhjemme i din husstand, som faktisk kan få din SU op på et højere niveau, både hvis du modtager SU men også hvis du ansøger om SU lån.

Hvad er minimumskravet for SU lånet?

Minimumskravet for SU lånet er, at du skal have en årsindtægt, der svarer til 1,5 gange folkepensionen. Dette er for at være sikker på at du kan tilbagebetale dit SU lån, og det er i din egen interesse, at låne det mindste beløb muligt. Du kan i din SU selvbetjening, se hvor meget du har brug for at låne, og samtidig se om det er nødvendigt for dig at låne mere. Det anbefales dog, at du låner det mindst mulige beløb, da dette som nævnt vil være til din egen fordel.

Hvor meget kan man maks afdrage på SU lånet?

En af de mest normale ting at finde ud af, når man skal til at tage et SU lån, er hvor meget man kan afdrage på SU lånet. Det er selvfølgelig forståeligt, for det er jo et lån som skal tilbagebetales på et tidspunkt. Hvis man ikke ved hvor meget man kan afdrage på SU lånet, kan man risikere at man skal tilbagebetale det over en meget lang tid. En af de store fordele ved SU lånet er, at man kan afdrage på det hver måned. Det betyder, at man ikke behøver at vente helt til man er færdig med sin uddannelse, før man begynder at afdrage på SU lånet.

Hvor længe har man til at afbetale sit SU lån?

Når man er færdig med sin uddannelse, har man faktisk ret til at vente med at tilbagebetale sin studiegæld. Det betyder, at man har mulighed for at tilbagebetale sin studiegæld både initially eller senere. Denne mulighed er ganske fordelagtig for mange studerende, da det giver mere fleksibilitet. Det er en fordel for mange studerende, især for dem der ønsker at fortsætte på en uddannelse eller har været fraværende på grund af sygdom.
Der findes derfor en række muligheder når det kommer til tilbagebetaling af sin studiegæld. Det er faktisk muligt at få sin studiegæld helt eller delvist eftergivet, hvis man opfylder nogle bestemte betingelser.

Hvad sker der hvis man ikke betaler sit SU lån tilbage?

Det korte svar på dette spørgsmål er, at du kan komme i alvorlige økonomiske problemer, hvis du ikke tilbagebetaler din studiegæld til tiden. Det er altså ikke nok bare at få din SU udbetalt, du skal også tilbagebetale denne SU til tiden. Hvis du ikke tilbagebetaler din SU, vil du modtage flere og flere rykkere og til sidst vil din studiegæld blive sendt videre til Gældsstyrelsen. Dette er altså ikke noget man ønsker for sig selv, så det er en god ide at tilbagebetale sin SU lån, hvis man ikke har det økonomiske overskud til at gøre dette.
Hvis du ikke har mulighed for at betale din studiegæld tilbage, kan du ansøge om en nedsættelse af afdragene.

Hvad er SU lån renten på?

Alle studerende i Danmark, kan vælge at tage det billigste lån overhovedet, hvilket er et SU lån. Når du modtager SU, får du typisk mellem 800 og 6000 kroner, afhængigt af hvem du er, hvor gammel du er og om du måtte have nogle problemer derhjemme i din husstand, som faktisk kan få din SU op på et højere niveau, både hvis du modtager SU men også hvis du ansøger om SU lån. Når du studerer og vælger at tage et SU lån, for at låne penge nemt til videregående uddannelser er det en god idé at vide hvad renten på et SU lån er på, så du ved præcist hvordan din økonomi hænger sammen og hvor meget du skal betale tilbage, når du engang er færdig med din uddannelse. Renten på dit SU lån er på 4 procent om året, mens du læser. Når du engang er færdig med din uddannelse, forrentes din gæld med diskontoen med et helt procenttillæg eller procentfradrag, som fastsættes hvert år på finansloven. På nuværende tidspunkt er diskontoen på nul procent og tillægget er på en hel procent, altså 1,0 procent. Dette betyder, at gælden for tiden forrentes, med 1,0 procent. Tillægget til denne omtalte diskonto, kan dog ikke komme højere op end de 1,0 procent. ” Diskontoen er en rentesats som løbende fastsættes af Nationalbanken. Ændringer i diskontoen får virkning fra den 1. i måneden efter ændringen. Ændrer Nationalbanken eksempelvis diskontoen den 27. oktober, vil den nye renteprocent gælde fra 1. november.” reference her.

Vi ved alle godt hvordan det er at være ung, der er mange udgifter og et månedligt beløb, der ofte skraber bunden. Derfor er SU lån et godt tiltag, som hjælper mange studerende, med at færdiggøre deres videregående uddannelse, takket være supplerende SU lån. SU lån kan virkelig hjælpe de unge, med at slippe for at tage et dyrt kviklån og samtidig få dem hurtigere og mere gnidningsfrit igennem uddannelsessystemet. De samlede kreditomkostninger for et SU lån er heller ikke slemt, desuden giver staten et rum på mere end 2 år efter du har afsluttet din uddannelse, før du behøver at betale dit su lån tilbage. Der er mange fordele ved at tage et SU lån, det er bedre end hvad en a kasse og et normalt lån, kan tilbyde unge mennesker. Du kan sætte din låneplan op og finde ud af det samlet kreditbeløb på su lånet, hvis du går ind på minsu.dk.

Hvordan tilbagebetaler jeg mit SU lån?

Når du skal tilbagebetale dit SU lån, skal du tilbagebetale det til Udbetaling Danmark, Studiegældsafdeling. De er med til at administrere renter og tilbagebetalingen af SU lånet. Det er altså ikke SU.dk eller uddannelsesministeriet eller din skole, som står for at administrere tilbagebetalingen af SU lånet. Udbetaling Danmarks studiegældsafdeling, er heldigvis til at samarbejde med og de har en masse gode afdragsordninger som du kan benytte dig af, hvis du ikke har det helt store økonomiske råderum. Tilbagebetalingen af dit SU lån begynder allerede d. 1 januar, året efter udgangen af det år, hvor din uddannelse slutter. Du kan her se et overblik over, hvor længe og hvor meget du skal betale tilbage, afhængigt af hvor meget du låner:

Herefter, bliver pengene trukket automatisk på din NemKonto, hver måned eller selvfølgeligt afhængigt af hvilket interval du har valgt at afbetale i. Tilbagebetalingsperioden ligger som udgangspunkt mellem syv og 15 år. Du kan selv bestemme, om du vil afbetale hver måned, hvert kvartal eller hvert halve eller hele år. Dog er der et minimumskrav svarende til 200 kr. om måneden pr. afdrag, som du skal opfylde. Dette skyldes, at din gæld skal være tilbagebetalt inden for en bestemt periode. Uanset om du ønsker at nedsætte eller udsætte din betaling, betyder det, at du på et senere tidspunkt skal betale et højere beløb.

Når du skal betale din studiegæld tilbage, skal du som udgangspunkt afdrage med lige store ydelser. Efter udsættelsen eller nedsættelsen af din ydelse må din månedlige afbetaling ikke overstige 6.000 kr. hver anden måned. Reglerne vedrørende studiegæld i 2019 er, at du har mulighed for at udsætte din betaling i maksimalt to år. Dette kan du ændre i selvbetjeningen på ”Din SU-gæld”. Det kan du enten gøre i en begrænset periode eller for resten af din afbetaling. Dog er det muligt at forkorte perioden, hvis du kan betale et højere månedligt afdrag.

Hvor meget du skal afbetale, afhænger af størrelsen på den samlede gæld. Hvis du i en periode ønsker at nedsætte din ydelse, skal du anmode om denne ændring på selvbetjeningen.

Hvordan ser jeg mit SU lån og har et overblik over det?

Hvis du skal have et overblik over dit SU lån, så er det letteste at logge ind på borger.dk, eller Min SU, hvor du kan holde styr på hvor meget du skylder og hvor meget du får udbetalt osv.

Hvad sker der hvis jeg ikke tilbagebetaler mit SU lån til tiden?

Du vil modtage to rykkere af Udbetaling Danmark. Det samme gør sig gældende i forbindelse med eftergivelse af studiegæld. Det er udelukkende i særlige tilfælde, at din SU-gæld kan blive eftergivet. Hvis du ikke betaler din studiegæld tilbage, vil det blive anset som misligholdt gæld.

Du skal sende en ansøgning om eftergivelse af studiegæld, hvis du mener, at du har ret til dette.

Måske du tidligere har hørt om forældelse af gæld? Dette er ofte ikke tilfældet i forbindelse med studielån, og derfor bør du ikke undgå tilbagebetaling i håbet om, at din gæld bliver forældet.

Herefter er det Gældsstyrelsen, som vurderer din individuelle situation. Hvis du ikke betaler efter disse rykkere, bliver din gæld sendt videre til Gældsstyrelsen. Hvis du oplever tvivl omkring tilbagebetalingen, er det altid en god ide at holde sig ajour på selvbetjeningen.

Find det bedste gratis lån i Danmark

Ingen kommentarer endnu!

Your Email address will not be published.